Wat gaan we doen

Wij organiseren jaarlijks een aantal terugkerende evenementen met impact

• Beursvloer Dordrecht
• Workshops en presentaties
• Leergang sociaal ondernemen

Beursvloer Dordrecht

Maandag 23 mei 2022

Beursvloer Dordrecht 2022

De (maatschappelijke) Beursvloer Dordrecht koppelt bedrijven uit Dordrecht die maatschappelijk betrokken zijn of invulling zoeken voor hun werknemersvrijwilligerswerk of SROI aan maatschappelijke organisaties uit Dordrecht met een hulpvraag.

Vraag en aanbod bestaan uit expertise, materialen, faciliteiten, netwerk openstellen en helpende handen. Op de Beursvloer mag geen geld worden gevraagd of gegeven. De maatschappelijke organisatie levert op haar beurt als dank voor het aanbod van het bedrijf een creatieve, ludieke of gezellige tegenprestatie. Zo ontstaat er een samenwerking waar beide partijen baat bij hebben.

Naar de website

Workshops en presentaties

Zondag 27 maart 2022

Workshop Maatschappelijk Betrokken Ondernemen loont

Samen met de gemeente Dordrecht organiseren we deze workshop voor een tiental bedrijven.
Waar gaat de workshop over? Steeds meer klanten, opdrachtgevers, financiers en ook medewerkers kiezen voor bedrijven die laten weten waar ze voor staan en wat hun bijdrage is aan de samenleving.  Als bedrijf ben je actief in de regio Drechtsteden. Je bent maatschappelijk betrokken en draagt graag je een steentje bij aan de samenleving. Maar pak je alle kansen die het ondernemen je biedt?

Leergang sociaal ondernemen

Start 26 augustus 2022

Leergang Sociaal ondernemen

‘Verbeter de wereld begin een bedrijf’

Samen met HBO Drechtsteden organiseren we een zeer inspirerende leergang sociaal ondernemen.

De weg naar sociaal ondernemerschap is een traject van toewijding, creativiteit en ondernemerschap. Dat is nodig om succesvol te zijn. Onderweg komen er veel vragen op je af. Hoe bouw ik een gezonde organisatie? Hoe creëer ik een haalbare businesscase? Waar vind ik mijn klanten en hoe vertel ik ons verhaal? Kortom: hoe start ik een bedrijf en doe ik iets goeds voor Dordrecht en/of de regio?

Deze leergang is interessant voor iedereen die van zijn initiatief om iets voor de samenleving te betekenen een gezonde onderneming (organisatie) wil maken. Zoals sociaal ondernemers, wijkorganisaties, initiatiefnemers van sociale en duurzame projecten, burgerinitiatieven en ondernemers die met het gedachtegoed van sociaal ondernemerschap aan de slag willen.

Tijdens de expertmeetings ontmoet je (sociaal) ondernemers die al succesvol zijn en je graag met advies bijstaan. Erg interessant en goed voor je netwerk.

Deze leergang organiseren wij in het najaar (augustus t/m november). Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig. Enige ervaring met (sociaal) ondernemen of projectmatig werken is wel gewenst.

Meer informatie en inschrijven